Produkter för gourmand belgian (8)

Beaujolais Byar

Beaujolais Byar

Traditionell beaujolaismetod: Semikarbonsyrning. Vinet får vila i rostfria tankar för att bevara all fräschör från frukten som är typisk för Beaujolais. SMAKNOTER Intensiv och djup rubinröd färg med glänsande reflektioner. Uttrycksfull, näsan erbjuder kryddiga, rostade och vaniljiga aromer samt fruktiga inslag av björnbär och surkörsbär. Munnens angrepp är fullt av harmoni, runt och läckert. Gommen avslöjar rostade och vaniljiga smaker, blandat med små svarta bär. MAT- OCH VINPARINGAR Servera vid cirka 15°C till en rostad kanin, en grillad entrecôte eller en blodpudding med stekta äpplen. Det passar också utmärkt till ostar som Délice de Bourgogne eller en Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Druva: Gamay Noir Vingård: granitjordar – kontinentalt klimat
Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc

Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc

Druvorna skördas för hand. För denna Cuvée använder vi endast de första pressningarna av våra bästa årgångar. Vinet mognar i tankar endast under den första alkoholjäsningen. i cirka 3 månader, följt av buteljering med vår andra jäsning andra jäsning för att skapa fina bubblor. Vinet lagras sedan på latar i minst 1 år för optimal kvalitet. Mat- och vinparning : Blanc de Blancs är ett idealiskt komplement till aperitifer eller helt enkelt grillad fisk. helt enkelt grillad fisk eller rostbiff med oliver. Aromer & Smaker : Denna Crémant de Bourgogne har en ljus gyllene färg med fina bubblor. med inslag av citrusfrukter. Citron och lime dominerar och ger en härlig friskhet på gommen. friskhet på gommen. Mineraliteten som tillhandahålls av druvsorterna som är planterade i ler-kalkjord, ger detta vin en solid komplexitet som kommer att tilltala dem som gillar att upptäcka nya saker.
Montagny

Montagny

Ljusguld med gröna-silverreflexer. Blommiga noter (akacia, liljekonvalj) och fruktiga noter (päron, vit persika, färska druvor). Frisk och rik, smaken är mineralisk med en mycket vacker eftersmak.
Crémant de Bourgogne Extra-brut

Crémant de Bourgogne Extra-brut

Blekt, lysande färg med gröna reflektioner. Noter av mogna vitköttiga frukter (persika, päron) och ängsblommor. Fräsch och mineralisk, den perfekt balanserade smaken erbjuder en avslutning som är helt i finess.
Crémant De Bourgogne Bio Brut

Crémant De Bourgogne Bio Brut

Ljus, blek färg med gröna reflektioner. Noter av konfiterad frukt och honungstoner. Tonic, drivet av citrus, är gommen elegant, med en silkeslen finish.
Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Skinande dräkt, blekguld. Aromer av småkakor, mogna stenfrukter med inslag av vita blommor och söta mandlar. Ren, djup, smaken är mineralisk med anmärkningsvärd längd.
Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

Kristallklar färg. Aromer av citrusfrukter, vita frukter (päron) och stenfrukter (vinpersika), vita blommor (hagtorn). Blommig och fruktig, smaken är rund och saftig med en livlig eftersmak.
Burgund Côte Chalonnaise

Burgund Côte Chalonnaise

Pinot Noir är den enda druvsorten som odlas för detta vin. Vinrankorna ligger mellan Buxy och Saint Gengoux le National och är vanligtvis belägna på medelhöga sluttningar. Jorden är grund och luftig. Markerna är mycket steniga, vilket är idealiskt för Pinot Noir. Under sommarsäsongen behåller stenarna värmen och avger den tillbaka till vinrankan. Dessa stenar påskyndar därmed druvornas mognad. Druvorna kommer från ler-kalkhaltiga jordar med kalkdominans i Côte Chalonnaise. Lutningarna är milda och riktade öst till sydost. Uppfostran Vinifieringen börjar i rostfria tankar, för att sedan fortsätta i ekfat. Tiden i fat varierar beroende på årgångarna. Vinets karaktär Vacker röd färg, klar, med rubinreflexer, näsan öppnar sig mot de typiska röda frukterna av Pinot Noir (svarta vinbär, körsbär, röda vinbär) med rökiga, humusaktiga och ibland animaliska toner. Rikt och komplext, dess textur är fast med mjuka och eleganta tanniner. Vackert balans. Mat- och vinparningar